Gondolom neked is sok-sok fotód van, amik csak várják türelmesen, hogy egyszer újra megnézzék őket, vagy esetleg valamilyen nemesebb helyre kerüljenek, mint a telefon képernyője. A korábbi szép pillanatok, családi fotók nézegetése engem mindig feltölt, és ha rájuk nézek, elfog a hála érzése. Egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy hogy lehet szépen beilleszteni, és az otthonunk díszévé tenni a fényképeket, így a kis gyűjteményem most megmutatom nektek is!

Egyszerű és nagyszerű

Egyforma, nagy méretű képkeretekbe falra téve gyönyörű díszei lehetnek a fotók lehet az otthonnak.

Amire érdemes figyelni: ha nagyon sokféle színvilágú képet teszel fel, az csiricsáré hatást válthat ki. Érdemes egy sorozatból válogatni, vagy saját képek esetén azonos filterrel ellátni a fotókat. Ha egy nagy kedvenc mégis kilógna a sorból, próbáld meg fekete-fehérben!

 

 

 

Még mindig egyszerű – egy kis csavarral

Ha letakarom a képkeretek feletti részt, semmi izgalmas nincs a fenti ötletben. De ezzel a kis láncos megoldással máris szemet gyönyörködtető lett az összeállítás. A különböző színeket itt is úgy oldották meg, hogy fekete-fehérek lettek a képek.

 

 

Ki mondta, hogy csak a falra lehet?

Ha gyakran átrendeznéd a képeket, vagy simán csak valami rendhagyóbb megoldásra vágysz, a képtartó sínek is jó barátaid lehetnek!

 

Stílusosan
Képkeretekből is nagyon sokfélét kapni már, érdemes rászánni az időt és megkeresni azt, ami stílusban illeszkedik az otthonunkhoz.

 

Túl a képkereten
Képet nadrágtartóra? Simán! Ha elengedjük a fantáziánkat és kilépünk a dobozból, ilyen frappáns megoldások is születhetnek. 

 

Szeretsz játszani?
Ha nem csak gyönyörködnél a képekben, hanem másra is „használnád” őket, készíts memóriajátékot belőlük! Így a szórakozás mellé egy kis nosztalgiázást is belecsempészhetsz. Kisgyermekes családoknak akár meséléshez is jó szolgálatot tehetnek a kis kártyák.

 

Ha szeretsz lapozgatni
A végére hagytam a személyes kedvencemet: fotókönyv és album.
Egy picit nagyobb beruházást igényel egy minőségi fotókönyv, de az élmény kárpótol. Ajánlom a matt papíros, matt fóliás könyveket, szerintem sokkal elegánsabb hatást keltenek, mint a fényes társaik. Érdemes olyan albumot választani, ami síkban nyílik, így a középen lévő képeken sem lesz törés, hajlás.

Ha pedig szeretsz kreatívkodni, ajánlom figyelmedbe a scrapbook albumokat. Ez egyfajta kreatív album, ahova a képeken túl sok más egyedi elem is bekerül, így egy komplex kis „műalkotássá” válik minden oldal. Díszítheted feliratokkal, ragaszthatsz be emlékeket, díszítő elemeket, garantáltan nagy hatást fog kelteni! Ráadásul, ami szerintem nagy pozitívuma: rendszerezni lehet vele az olyan kis apró emléktárgyakat, amik külön-külön csak kallódnának. Alkotásra fel!  

 

 

Ha pedig kedvet kaptál, de nincsenek igazán jó fotóid, keress bátran és segítek! Közeleg a karácsony, akár utalvánnyal is meglephetsz valakit, aki örülne egy jó kis sorozatnak! 

Képek forrása: Pinterest