Azt hiszem, az ételek a leggyakrabban fotózott tárgyak között szerepelnek. Mégis, ha ügyelünk a részletekre, annyira nem is könnyű ez a műfaj. A Móricz Zsigmond körtér közepén elhelyezkedő hangulatos kis sütiző/kávézó remekműveit fotóztuk az első tavaszi napsugarakkal megvilágítva. Aki arrafelé járt aznap, biztos jót mosolygott azon, hogy egy-egy szelet sütit hárman is körbeálltunk: valaki a fényt lágyította, valaki derített, no meg a fotós is ott volt, aki nélkül az előző két művelet kicsit értelmetlen lett volna.

A legnagyobb kihívást azoknak az ételeknek a fotózása okozta, ahol gyorsan kellett cselekedni ahhoz, hogy a legszebb formájában örökítsük meg a finomságot.

Ilyenek voltak a habos meleg italok, ahol a tejszínhab villámgyorsan elolvadt, vagy a jeges italok, ahol a pöpec kis jégkocka szépsége pár perc alatt csorbult. Mivel nem berendezett műteremben, hanem az étterem kiülős részén dolgoztunk, nem bővelkedtünk letisztult hátterekben. Egy kis tereprendezéssel azért kreáltunk ezt-azt, személyes kedvencem a fém személyzetis ajtó, illetve a földön lévő kaspó lett. Hogy feldobjunk egy-két annyira nem izgalmas kinézetű édességet, próbálkoztunk egy kis akciót is bevinni a képekre: így lettem én mogyorószóró-szaki, amit kókuszszórással honorált a fotós társam. Na de beszéljenek a képek. Figyelem, éhesen ne is próbálkozzatok!
[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Ételfotók”]